top of page
dutchawakener3

Aantal kankergevallen stijgt naar recordhoogte: bijna 1000 nieuwe diagnoses PER DAG!!


Het aantal kankergevallen is in Engeland naar recordhoogte gestegen. Er worden bijna 1000 mensen per dag gediagnostiseerd met kanker, blijkt uit de jongste cijfers van de Britse gezondheidsdienst NHS.


Er zijn in 2022 in Engeland 346.217 kankergevallen geregistreerd, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2021. Er zijn vooral veel nieuwe gevallen van prostaatkanker gediagnosticeerd.


De Cancer Registration Statistics laat zien dat het aantal kankergevallen bij mannen in 2022 met 7 procent is gestegen, van 167.917 naar 180.877.


Flink cashen met turbokankers

Bij meer dan de helft van het aantal nieuwe gevallen ging het om prostaat-, borst-, long- of darmkanker.


Pfizer verdiende eerst miljarden aan de COVID-vaccins en nu staat de farmareus op het punt flink te cashen met ‘turbokankers. Pfizer verwacht dat zijn nieuwe kankermedicijnen van Seagen tegen 2030 een slordige 10 miljard dollar zullen opleveren. De farmaceut heeft Seagen overgenomen voor 43 miljard dollar.


Race

Toen de omzet van Pfizer kelderde door het instorten van de vraag naar coronavaccins, kreeg de koers van de vaccinmaker een dreun. Nu zetten ze vol in op kanker. Toeval?


Farmaceutische bedrijven zijn in een race verwikkeld om alle grote fabrikanten van kankermedicijnen over te nemen. De ene na de andere overname wordt afgerond. Iedereen wil een graantje meepikken...

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page