In Australië wordt stilletjes een mRNA-industrie uit de grond gestampt. In Sydney is bij de Macquarie University begonnen met de bouw van een fabriek van 4500 vierkante meter. Daar moeten flink wat bomen voor wijken.
De overheid van New South Wales pompt bijna 100 miljoen dollar in de fabriek, en nog eens 119 miljoen dollar in RNA-onderzoek. De fabriek moet in 2026 klaar zijn.
Het is één van de vele mRNA-fabrieken die momenteel in aanbouw zijn in Australië, ontdekte Alison Bevege, die erover sprak met dr. John Campbell. De belastingbetaler draait op voor de kosten.
Foto’s van slachtoffers
Om te laten zien hoeveel schade mRNA-vaccins aanrichten, plaatste ze op de bouwlocatie talloze borden met daarop foto’s van vaccinatieslachtoffers.
Ondertussen hebben meer dan 56.000 mensen – waaronder 7000 topwetenschappers, artsen en zorgmedewerkers – een petitie ondertekend die oproept om te stoppen met de productie van mRNA-vaccins.
De overheid gaat stug door, want er valt veel geld te verdienen in de RNA-industrie. In 2022 sloot de Australische overheid een overeenkomst met Moderna om een fabriek te bouwen bij de Monash University in Melbourne in de staat Victoria.
Vier doses per persoon per jaar
De fabriek, waar 100 miljoen prikken per jaar van de band zullen rollen, opent naar verwachting later dit jaar zijn deuren. Er wonen zo’n 26 miljoen mensen in Australië, dus dat komt neer op bijna vier doses per persoon per jaar.
BioNTech bouwt daarnaast een fabriek bij de La Trobe University in Melbourne. Enzovoorts, enzovoorts.
Ze willen het mRNA-platform gebruiken voor alle toekomstige vaccins, legde Bevege uit. Als het platform goedgekeurd is, kunnen ze nieuwe vaccins heel snel op de markt brengen, zo is de gedachte. Ze willen geen veiligheidsonderzoek meer doen, ze willen de prikken er snel doorjassen, aldus Bevege.
What could possibly go wrong?
Comentarios