top of page
dutchawakener3

Ballast Nedam-directeur zinspeelt op CO2-lockdown: ‘Dat was toch een complottheorie?’


Dinsdag en woensdag wordt in Amersfoort het IPO (Interprovinciaal Overleg) Jaarcongres gehouden. Het thema is dit jaar ‘horizon’. ‘Op 1 en 2 oktober staan we in Amersfoort stil bij alles wat nodig is om onze horizon te verbreden’.


Fractievoorzitter van FVD in Hoogeveen Vincent Vos en fractievolger Fouad El Masoudi zijn erbij. “Eens kijken wat ze allemaal te zeggen hebben over de zogenaamde ‘opgaven’ voor Nederland,” schrijft Vos op sociale media.


De horizon van Davos

En ja hoor: ‘De horizon van Davos’. “Direct bij het intro zijn de opgaven alweer duidelijk,” aldus Vos.


Nadat het publiek moest meedansen op Diggy Dex, hield de minister van Binnenlandse Zaken een uiterst serieuze toespraak. “Wel even schakelen hoor,” merkt El Masoudi op.

CO2-lockdown

Tijdens de bijeenkomst gebeurde er iets opmerkelijks. Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development – de ontwikkel-tak van het bouwbedrijf – zinspeelde op een CO2-lockdown.


“Dat was toch een complottheorie?” vraagt Vos zich hardop af.


Volgens Dwars is CO2-uitstoot ‘één van de grootste ontwrichtende activiteiten voor de huidige en toekomstige generaties’. “Dat deze uitstoot versneld omlaag gebracht moet worden, is voor mij dan ook evident. Als bedrijfsleven en als mensen hebben wij de taak te versnellen in de CO2-reductie, maar ook ons Rijk te helpen aan goede maatregelen en adviezen om deze doelstelling versneld te bereiken,” zei hij eerder.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page