top of page
dutchawakener3

Bloedbank Sanquin ‘is niet te vertrouwen en zit in het Big Pharma-kartel’


Bloedbank Sanquin heeft gereageerd op een artikel van Japanse wetenschappers die hun zorgen uiten over transfusies met bloed afkomstig van mensen die 'gevaccineerd' zijn tegen corona.


Zij raden aan hiermee te stoppen totdat alle twijfels zijn weggenomen over de risico’s.


In plaats van in te gaan op de inhoud, zegt Sanquin dat het artikel in kwestie ‘in prepublicatie is en niet peer-reviewed’. Totdat dit paper peer-reviewed en gepubliceerd is, heeft de wetenschappelijke gemeenschap dus niet kunnen vaststellen of de inhoud ervan een wezenlijke en juiste bijdrage levert, aldus de bloedbank.


Door Big Pharma voorgeschreven argumenten

Verder schrijft Sanquin dat ‘geen van de auteurs een specialisme in bloed heeft’. “Dat suggereert dat een inhoudelijk fundament voor ons vakgebied ontbreekt.”

Volgens de bloedbank hebben de auteurs ook artikelen aangehaald die ‘wetenschappelijk ontkracht zijn’.


Hoogleraar Bob de Wit wijst erop dat Sanquin door Big Pharma voorgeschreven argumenten gebruikt. “Dit is de redenering van een organisatie die zelf geen inhoudelijke argumenten heeft.”


Niet te vertrouwen

Waar volgens hem volledig aan voorbij wordt gegaan is dat de meeste mensen inmiddels het domein ‘gezondheidszorg’ niet meer vertrouwen, en dan vooral als Big Pharma belangen heeft.


“Sanquin is niet te vertrouwen, het zit in het Big Pharma-kartel,” waarschuwt De Wit. “Voorzichtigheid geboden dus.”

0 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page