top of page
dutchawakener3

D66-Kamerlid Jan Paternotte noemt verbieden omroep ‘pure censuur’: kijk even naar de messcherpe reacties


Israëlische troepen zijn zondag het kantoor van nieuwszender Al Jazeera in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever binnengevallen. Er was een gerechtelijk bevel om het kantoor voor 45 dagen te sluiten.


Israël heeft Al Jazeera er herhaaldelijk van beschuldigd een spreekbuis voor Hamas te zijn, wat de zender ontkent. Volgens Al Jazeera zijn journalisten van de zender stelselmatig doelwit van Israël in de Gazastrook.


“Het is een ultiem beeld van een bezettingsmacht: de pers aan banden leggen. Genoeg reden kritisch te zijn op Al Jazeera, maar een omroep verbieden is pure censuur,” vindt D66-Kamerlid Jan Paternotte.


Ondertussen worden Russische media geweerd uit de EU.

Vanwaar de dubbele standaard?

Veel mensen houden het Kamerlid een spiegel voor. “Behalve als het omroepen zijn die tegen jouw wereldbeeld ingaan,” reageert bioloog Richard Steenvoorden.


“Jan pleit voor de terugkeer van Russia Today in Nederland,” voegt Telegraaf-journalist Wierd Duk toe.


FVD-commissielid Tanay Bilgin schrijft: “Je bent voor censuur van media in Europa. Vanwaar de dubbele standaard?”


Altijd lachen met Jan Paternotte

“Maar ON! moest weg van u?” vraagt auteur en spreker Hans van Tellingen. D66 vond dat ON! uit het bestel moest worden gezet.


Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt zegt: “Moreel superieur willen zijn, maar ondertussen stiekem een dubbele moraal hebben.”


“Haha, altijd lachen met Jan Paternotte!” aldus Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

0 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page