top of page
dutchawakener3

De Rabobank ‘gaat vol Noord-Korea’: ‘Dit begint nu echt gevaarlijk te worden’


Op sociale media circuleert een recent nieuwsbericht over de Rabobank, die bij klanten die dat willen de CO2-uitstoot van hun aankopen in de app toont.


De bank hoopt dat dit ertoe leidt dat klanten hun koopgedrag aanpassen en aankopen doen die minder CO2 uitstoten. Om de inschattingen preciezer te maken, wordt klanten gevraagd of ze veel vlees eten en of hun huis goed geïsoleerd is.


Barbara Baarsma, voormalig directeur van de Rabo Carbon Bank, zei dat het doel hiervan ‘absoluut niet is om als bank met een vingertje te wijzen en sturend op te treden’.


Dit begint nu echt gevaarlijk te worden

FVD-leider Thierry Baudet voorspelde dit al in zijn boek ‘Het Coronabedrog’.

“De Rabobank gaat vol Noord-Korea,” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger. “Uitkijken, mensen. Dit begint nu echt gevaarlijk te worden.”


MasterCard gaf eerder een creditcard uit die automatisch blokkeert als er te veel uitgaven met een hoge CO2-uitstoot worden gedaan.


Dat was toch een complottheorie?

Journalist Eric van de Beek vraagt: “Een pas die blokkeert als je te veel CO2 uitstoot? Dat was toch een complottheorie?’


Deze week verscheen er een nieuwsbericht waarin wordt gesteld dat cashbetalingen voor een hogere CO2-uitstoot zorgen dan elektronische betaaloplossingen.

Uit onderzoek van Worldline zou blijken dat een cashbetaling tot 15 keer meer CO2 uitstoot dan een elektronische betaling.


“Voor uw gezondheid en veiligheid is het beter om elektronisch te betalen, een vaccinatiepaspoort te hebben, een gezichtsscan te doen, de AIVD en MIVD met u kunnen meelezen en de banken de lange arm van de overheid zijn,” zegt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.


“Vul maar aan.”


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page