top of page
dutchawakener3

De woningnood wordt straks een machtig wapen


Voor wie een klein beetje ‘het nieuws’ volgt ziet de bui al van verre hangen. Er wordt BEWUST AANGESTUURD op een wooncrisis zoals wij die heel lang niet gekend hebben in dit land...


Hoe groter de crisis, des te meer macht kunnen overheden naar zich toe trekken om die crisis 'op te lossen'.


Dat diezelfde overheid de crisis heeft veroorzaakt wordt er meestal niet bij vermeld.


Zo slagen onze bewindslieden er wel in om per jaar 15 weken met vakantie te gaan, maar ze slagen er maar niet in om de bevolking te beschermen tegen een asiel tsunami.


Twee maanden vergadervrij in de zomer, drie weken met kerst, twee weken in mei en dan ook nog een week geen Tweede Kamer in de herfstvakantie én tijdens de krokusvakantie. Beroepscriticus Jan Dijkgraaf sneerde deze week op internet:  ,,Dat zijn 75 vakantiedagen. En u?''


Mensen worden wanhopig, zie hier een reactie van iemand uit het AD.


Terwijl andere landen in Europa wel noodmaatregelen nemen om de instroom van asielzoekers te beperken, is Nederland alleen bezig met het creëren van zoveel mogelijk opvang. Wanneer worden er in dit land nu eindelijk eens ook noodmaatregelen genomen om de onhoudbare en ontwrichtende instroom van asielzoekers een halt toe te roepen? Want ieder weldenkend mens beseft dat dit zo niet kan doorgaan.


En toch, het gaat maar door en door.

Er wordt gepraat, gepraat en nog een beetje meer gepraat, maar er gebeurt concreet nooit wat. En dus blijven ze komen, meer en meer:


De situatie in de asielopvang is opnieuw kritiek. Het kabinet houdt asielzoekers nu langer in tijdelijke opvanglocaties. Ook als met gemeenten de afspraak was gemaakt de opvang te sluiten. In aanmeldcentrum Ter Apel moeten mensen soms weer op de grond slapen.


Pas vanaf medio volgend jaar is het mogelijk om gemeenten te dwingen asielzoekers op te vangen. Er moet nu dringend opvang worden gezocht voor 96.000 mensen, gelijk aan het inwoneraantal van een stad als Leeuwarden!


De huizenbouw in ons land loopt krakend vast en iedere dag komen er meer problemen voor wat betreft woningen.


Zo moet Nijmegen nu een woningbouwproject voorlopig schrappen omdat de locatie moet worden gebruikt voor de opvang van asielzoekers.


De situatie van Utrechtse woningzoekenden wordt steeds nijpender. Het aanbod van betaalbare huizen is in vier jaar tijd gehalveerd. Mensen met een middeninkomen dreigen de stad te verlaten. Ondertussen zien inwoners met een smalle beurs hun kansen op een sociale huurwoning verder slinken.


In Utrecht krijgen asielzoekers met een verblijfsvergunning voorrang bij het toewijzen van een sociale huurwoning.


Niemand zal er in slagen om in ons land ook maar één asielzoeker tegen te houden!


De demissionaire regering niet en ook de nieuwe regering niet als die ooit komt. De stromen zullen groter en groter worden, de problemen op de woningmarkt ook.


Dat is geen toeval, dat is het gevolg een al heel lang geleden gemaakt plan.


De situatie in ons land zal uiteindelijk zover op de spits worden gedreven dat er sprake is van een noodsituatie. Net zoals bij corona. Ook toen konden er opeens allerlei noodwetten worden gemaakt.


We zullen hetzelfde meemaken op de woningmarkt.

De spreidingswet is slecht het begin.


In het kader van bovenstaande is onderstaande reactie van een lezer van een alternatieve nieuwssite ook interessant.


Wet om geen bezwaar meer te kunnen maken bij gemeente tegen bouwplannen komt er aan!


Aankomende donderdag wordt er in de 2e Kamer bovengenoemde wet besproken.


Als deze wet wordt aangenomen is het niet meer mogelijk om bezwaar te maken tegen bouwplannen bij de gemeente. Je kan dan alleen nog naar de bestuursrechter en hoger beroep gaat er ook uit.


Zie helemaal onderaan dit artikel onder het kopje 'overambitieus':


Daar staat onder andere:


Dat het aantal nieuwe corporatiewoningen in heel Nederland tegenvalt, constateert ook koepelorganisatie Aedes van de sociale verhuurders. Het ministerie van Binnenlandse Zaken mikt op 30.000 nieuwe corporatiehuizen per jaar, maar ook vorig jaar bleef de teller maar op de helft daarvan steken. 'Superteleurstellend', zegt ook voorzitters Zeno Winkels van de Woonbond.


Het plan was ruim een jaar geleden om tot en met 2030 een kwart miljoen corporatiewoningen bij te bouwen, maar dat bleek 'overambitieus', concludeert Marja Elsinga, hoogleraar woonbeleid aan de TU Delft.


Er wordt natuurlijk in Mainstreamland geen aandacht aan besteed. Zouden jullie een grote groep mensen willen waarschuwen?


Het hoort allemaal bij het plannetje om mensen hun huis niet te hoeven onteigenen. Op deze manier, zijnde een grote blokkendoos/torenflat in je achtertuin- devalueren koophuizen met een noodgang. Zijn aan de straatstenen niet meer te slijten en wie kopen die huizen dan op? 1 + 1 = ...

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page