top of page
dutchawakener3

En alweer twijfel over Kate


Ondanks het feit dat Kate nu bekend heeft gemaakt ernstig ziek te zijn, blijven mensen twijfelen. En dan vooral twijfelen aan de echtheid van de video waarin ze het trieste nieuws bekend maakt. 


De wereld reageerde geschokt toen bekend werd gemaakt dat Kate Middleton lijdt aan een vorm van kanker. Over welke soort kanker het zou gaan werd in het kader van de privacy niet bekend gemaakt.


Kate bracht zelf de boodschap in een video:

Maar... Het is nu juist die video waar velen de nodige vraagtekens bij zetten.


Een lezer stuurt het volgende bericht.


Ik wil graag mijn observaties delen met betrekking tot de videoboodschap van Kate, waarin zij verklaarde dat zij gediagnosticeerd was met kanker.


Tijdens het bekijken van de videoboodschap viel het mij op dat er geen beweging waarneembaar was in de achtergrond, terwijl ook de gelaatsuitdrukking van Kate mij opviel als zijnde enigszins ongebruikelijk (deepfake??).


In aanvulling op deze observaties, heb ik op TikTok vernomen dat er een video op YouTube circuleert die dateert van zeven jaar geleden, waarin Kate te zien is terwijl zij dezelfde trui draagt als in haar recente videoboodschap waarin zij melding maakte van haar kankerdiagnose.


De betreffende YouTube-video is getiteld "Lets get our heads together".


Pure toeval of zit hier meer achter?


Tot zover de lezer:


Het gaat om deze video uit 2017:

De vraag die velen bezighoudt is dan ook of de video wel echt is of dat hier misschien gebruik is gemaakt van Deepdake AI technologie.


Feit is dat de Britse royals eerder een bewerkte foto de wereld hebben ingestuurd, dus waarom zouden ze niet hetzelfde doen met een video? Het is in dat kader dan ook helemaal niet zo vreemd dat mensen twijfelen aan de echtheid van de video.


Er zijn dan ook mensen die denken dat Kate inmiddels al niet meer leeft en dat haar dood pas op een later tijdstip bekend gemaakt gaat worden.

Hier nog een video waarin men probeert duidelijk te maken dat het gaat om een Deepfake.

Ik ben geen expert en ben dan ook niet in staat om te beoordelen of het inderdaad om een deepfake video gaat of dat de opname echt is.


Het is aan eenieder om zelf te bepalen of de opname echt is of niet, maar feit is dat ze tegenwoordig alles als echt kunnen doen lijken!

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page