top of page
dutchawakener3

EU wil vanaf 2030 DIGITALE paspoorten invoeren en dit is de opmerkelijke reden


De Europese Commissie wil vanaf 2030 digitale paspoorten en identiteitskaarten invoeren. Volgens Eurocommissaris Ylva Johansson zullen ze grenswachten in staat stellen “om echte reizigers snel goed te keuren” en “zich beter te concentreren op het tegenhouden van verdachten van misdaad en terrorisme”.


“Die zag je aankomen,” zegt financieel journalist Arno Wellens.


Het is de bedoeling dat er een speciale EU Digital Travel-app komt voor je digitale paspoort. De Commissie wil dan de informatie op de chip van je gewone paspoort en een gezichtsopname.


Het is een lockdown die men langzaam opheft

Het is volledig vrijwillig, zegt de EU er nog bij. Op de achtergrond werkt men aan de uitrol van de Europese digital ID.


Op X schrijft de Commissie: ‘We willen het makkelijker voor je maken om door de EU te reizen’. “U begrijpt nu waarom de grenzen eerst dichtgegooid worden? Niet om de onbeheersbare migratiestroom te beperken. Dat zou je anders aan moeten pakken. Het is een lockdown die men langzaam opheft onder de voorwaarde van een QR-pasje,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Eeuwenoude tactiek

Onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans schrijft: “Je creëert eerst een probleem en komt vervolgens met de ‘oplossing’, een eeuwenoude tactiek. En uiteraard wordt alles verpakt onder de noemer van veiligheid. De agenda wordt rustig uitgerold, terwijl de mensen die eerder riepen dat het een complottheorie was, nu zonder enige kritische blik meeroeptoeteren. Lekker makkelijk, toch?”


Het begint altijd met ‘vrijwillig’, totdat de volgende stap gezet wordt, en die komt er ongetwijfeld, aldus Juffermans.

1 weergave0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page