top of page
dutchawakener3

Europarlementariër houdt tirade: ‘Dit is niet het huis van de democratie, dit is het huis van de demonische hypocrisie’


De Hongaarse premier Orban werd tijdens en na zijn toespraak in het Europees Parlement uitgejoeld door links en toegejuicht door rechts.


Tijdens het debat trok voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen flink van leer tegen Orban. De Hongaarse premier kon rekenen op bijval van het Spaanse Europarlementslid Jorge Buxade (Vox). Die veegde in een tirade de vloer aan met EU-baas Von der Leyen.


“Hoeveel Europeanen hebben gestemd op Von der Leyen? Zij komt hier, beledigt Hongarije en gaat weer weg. Ze heeft het debat verlaten!” zei Buxade, die toevoegde dat iedereen die Von der Leyen heeft gesteund zich moet schamen.

Demonische hypocrisie

Dit is niet het huis van de democratie, dit is het huis van de demonische hypocrisie, benadrukte de Europarlementariër.


In Spanje hebben de Partido Popular en Socialistische Partij de rechters verdeeld, maar Hongarije is het probleem. De Duitse regeringen zijn de belangrijkste bondgenoten van Poetin geweest, en [premier] Sanchez koopt gas en olie van Rusland alsof er geen morgen is, maar Hongarije is het probleem. De Commissie heeft de Europese economie afhankelijk gemaakt van China door bedrijven en banen te verplaatsen, maar Hongarije is het probleem. In Spanje wordt er gerechtelijk onderzoek gedaan naar de vrouw en de broer van de premier en dat geldt ook voor verschillende ministers, maar Hongarije is het probleem, somde het Europarlementslid op.


Verademing

Hij vond de toespraak van Orban in het Parlement een verademing: bescherm de onschuld van kinderen, beveilig de grenzen, voorkom massa-immigratie en verlaag de belastingen.


“En het is waar: vrouwen kunnen in Boedapest veiliger over straat dan in Brussel, Parijs, Berlijn, Londen of – helaas – Madrid.”

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page