top of page
dutchawakener3

Filmpje over harde aanvaring tussen Van Haga en De Jonge komt ineens in een heel ander daglicht te staan...


Op 24 februari 2021 had toenmalig coronaminister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer een harde aanvaring met Wybren van Haga.


Het ging tijdens het debat over de betrouwbaarheid van de vaccinregistratie. Van Haga stelde de betrouwbaarheid van de registratie aan de orde en De Jonge reageerde met de opmerking dat ‘de betrouwbaarheid van de registratie betwijfelen een ondermijning is van de volksgezondheid’.


“Is het dan zo dat het goed onderzocht wordt? Wordt het goed geregistreerd? En is het zo, dat als daar iemand overlijdt, dat er dan goed gekeken wordt, is die overleden aan de vaccinatie? Is die overleden aan onderliggend lijden?”

Echt gevaarlijk

“Nou is mij ter ore gekomen dat dan altijd wordt gezegd, nee dat onderliggend lijden prevaleert, dus die wordt dan geregistreerd als iemand die dan overleden is aan kanker, of aan een hartaanval of wat dan ook. Terwijl onze ervaring bij coronadoden precies andersom is. Iemand komt met een auto-ongeluk op de ic, krijgt een wattenstaafje in de neus en wordt een coronadode. Daar zit een bepaalde onzekerheid en mijn vraag is erop gebaseerd, niet om hier paniek te gaan zaaien,” lichtte Van Haga toe.


“Dit is echt gevaarlijk,” beweerde De Jonge. “We zitten midden in een pandemie, het gaat hier over ernstige zaken.”


Hij beschuldigde Van Haga van het verspreiden van ‘nepnieuws’ over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland en hoe het zit met gevaren rondom vaccinatie. “Dat kan niet. Dat is gewoon gevaarlijk. Dat ondermijnt de bereidheid om je te willen laten vaccineren en daarmee is dat een ondermijning van de volksgezondheid.”


Verwerpelijk

Van Haga vond de reactie van de minister ‘verwerpelijk’. “Ik vraag alleen om een oprechte, nauwkeurige en deugdelijke registratie. En de reactie van de minister is echt verontrustend.”


Dat Van Haga de reactie van De Jonge verontrustend vindt, is volstrekt en volledig gestoeld op de feitelijke waarneming dat de minister hier de Kamer verkeerd voorlicht, stelt X-gebruiker leon1969. “Hugo verspreidt hier nepnieuws over gevaren rondom vaccinatie, met de kennis die hij op dat moment had.”


“We monitoren dat allemaal heel nauwkeurig en hebben voortdurend de vinger aan de pols,” brieste De Jonge, die KEIHARD stond te liegen.


Sterftepercentage

Op dat moment wist hij dat het sterftepercentage na vaccinatie 0,008 procent bedroeg, aldus leon1969. Hij baseert zich daarbij op gemelde doden door bijwerkingencentrum Lareb versus vaccinregistraties.


Bij de vaccinregistraties was op dat moment bijna een kwart van de gegevens niet beschikbaar. In een groot deel van de gevallen betrof het kwetsbare ouderen die net gevaccineerd waren. Gesprekken over opschaling bij het Lareb vanwege de stortvloed aan meldingen waren al gaande.


Van 220.000 Nederlanders waren de vaccinatiegegevens niet beschikbaar. De maximumgrens voor niet beschikbare gegevens was 5 procent. Dat getal werd ruim vier maal overschreden, HUGO WIST DAT!! benadrukt leon1969.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page