top of page
dutchawakener3

Geopenbaard WhatsApp-gesprek tussen Hugo de Jonge en Jaap van Dissel roept vragen op


Data-analist Cees van den Bos is op een WhatsApp-gesprek tussen oud-minister Hugo de Jonge en Jaap van Dissel gestuit dat dateert uit november/december 2020, toen de vaccins ten tonele verschenen.


Toenmalig RIVM-baas Van Dissel meldde dat het reproductiegetal van corona op 23 oktober dat jaar was gedaald tot onder de 1. “Dat is echt heel mooi nieuws, Jaap!” reageerde De Jonge.


Op de vraag of hij verwacht in de dalende trend terecht te komen van eerdere projecties antwoordde Van Dissel: “Ja! (Vermits uiteraard men niet nu denkt, het is nu al over).” Toenmalig coronaminister De Jonge: “Tuurlijk, we blijven ons sombere gezicht nog even opzetten.”

Plicht

Van Dissel zei verder dat groepsimmuniteit bij COVID al relevant is vanaf zo’n 70 procent vaccinatie. “Voor tegengaan herhaling van expansieve uitbraak voldoet dus een lager percentage,” lichtte hij toe.


De Jonge op 21 november 2020 met een knipoog: “Mmm, bemoedigend: ik mag de plicht dinsdag in de Kamer bespreken.”


Leugen

Van Dissel benadrukte tot slot dat niet is onderzocht of het vaccin transmissie voorkomt.


Nog altijd wordt beweerd dat je ook anderen beschermt door je te vaccineren. Dat is volgens de voormalige RIVM-baas dus niet onderzocht. Je doet het ook om opa of oma te beschermen, was dus een leugen. En De Jonge wist dat.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page