top of page
dutchawakener3

Gideon van Meijeren in bevlogen speech: dit nieuwe kabinet is niets meer dan een nieuw likje verf over een verrot systeem


Persoonlijk ben ik helemaal niet blij met het nieuwe kabinet, zelfs niet een beetje. Dat zei Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren tijdens een bijeenkomst in Tilburg.


Het nieuwe kabinet wordt gepresenteerd en voorgesteld als een ‘frisse wind’ en een ‘teken van verandering’. In werkelijkheid is het eigenlijk niets meer dan een nieuw likje verf over een verrot systeem dat van binnen nog steeds door en door corrupt is, stelde Van Meijeren.


Het kabinet zal geen verandering teweegbrengen. Sterker nog: het zal verandering zelfs dwarsbomen, ondermijnen, betoogde hij.

Bijna vernederend

De PVV, BBB en NSC moesten hun fundamentele kritiek op het systeem inslikken en zich aanpassen aan dat corrupte systeem. Bij BBB en NSC was daar niet eens zo heel veel voor nodig, want die hebben nooit echt fundamentele systeemkritiek geuit. De PVV pleitte eerst nog voor een vertrek uit de EU, volledig stoppen met het klimaatbeleid, volledig stoppen met het stikstofbeleid, stoppen met die afschuwelijke oorlog tegen Rusland, maar heeft al die punten in moeten leveren, zei Van Meijeren.


“Het ging zo ver dat het op een gegeven moment bijna vernederend werd. Ze moesten hun standpunt voor de Nexit intrekken, ze moesten Oekraïne gaan steunen, ze mochten dat woord niet meer gebruiken, ze moesten sorry zeggen voor dit, sorry zeggen voor dat.”


De PVV is overal klakkeloos mee akkoord gegaan om maar die leuke baantjes te krijgen en om maar die andere privileges te krijgen, merkte Van Meijeren op.


Niet één fundamentele beleidswijziging

Het resultaat: er is een zogenaamd rechts kabinet gevormd, maar dat kabinet voert nog steeds exact hetzelfde beleid als dat corrupte systeem dat die partijen eerst zeiden te willen bestrijden.


In het Hoofdlijnenakkoord staan alleen enkele puur cosmetische maatregelen die erop gericht zijn om de bevolking weer rustig te krijgen en het idee te geven dat het systeem functioneert en dat er daadwerkelijke veranderingen mogelijk zijn binnen het systeem, zei het Kamerlid.


Maar als je een stapje verder kijkt, dan zie je dat de richting van het beleid, de koers die wordt gevaren volledig hetzelfde blijft. Er staat niet één fundamentele beleidswijziging in dat hele Hoofdlijnenakkoord.


SDG-toets

Van Meijeren wees erop dat er onder Rutte een maatregel is getroffen op grond waarvan alle ambtenaren bij alle departementen verplicht zijn om voor ieder beleidsvoorstel dat zij willen doen een zogenaamde SDG-toets uit te voeren. Bij al het beleid dat tot stand komt, moet een SDG-toets worden uitgevoerd om te kijken of dat beleid wel in lijn is met die globalistische agenda waar niemand in Nederland ooit voor gestemd heeft.


“Het huidige kabinet blijft dat gewoon voortzetten, gaat daar gewoon mee door.”

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page