top of page
dutchawakener3

GroenLinks heeft dé oplossing voor mensen die in zero-emissiezone moeten werken: ‘Grip op de realiteit volledig kwijt’


Loodgieters, monteurs en timmermannen laten opdrachten in de stadscentra liggen als daar straks alleen nog maar elektrische voertuigen mogen komen. Ondernemers waarschuwden in gesprek met BNR voor de gevolgen van zero-emissiezones voor de binnenstad.


Begin volgend jaar mogen gemeenten zero-emissiezones invoeren. Ze wijzen dan een gebied aan waar geen normale bestelbussen en vrachtwagens meer mogen rijden. Veertien gemeenten beginnen daar in het nieuwe jaar al mee.


Binnenkort neemt het kabinet een besluit over uitstel van zero-emissiezones in de grote steden. In het regeerprogramma staat: ‘Bezien wordt op welke manier het instellen van zero-emissiezones kan worden uitgesteld, onder andere om uitzonderingen voor bijvoorbeeld ondernemers landelijk te kunnen regelen’.

Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest was

De PVV houdt de eigen staatssecretaris streng aan deze afspraak. BBB en VVD sluiten zich aan bij de roep om uitstel, maar NSC is daar geen voorstander van.


Gelukkig heeft GroenLinks Haarlem dé oplossing! Ondernemers kunnen prima met een kar de zero-emissiezone in. Ja, echt. Een kar. “Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest was,” reageert BVNL-fractiemedewerker in Haarlem Joey Rademaker. “Deze mensen zijn de grip op de realiteit volledig kwijt.”


“Die aannemer die maar een paar kilometer moet rijden, moet die dan per se met z’n bus zo’n nul-emissiezone in?” vroeg GroenLinks-raadslid Sacha Schneiders-Spoor, die haar initialen niet mee heeft. “Misschien kan hij wel met een kar.”


Ze zegt het echt...

De uitspraak zorgt voor veel verbazing. “Oh my God. Ze zegt het echt en ze meent het nog serieus ook,” zegt oud-politieagent en raadslid Haseena Bakhtali.


Journalist Joost Niemoller vraagt zich af: “Zou ze ooit wel eens een werkende Nederlander hebben ontmoet?”


“Een ezel bepakken stoot natuurlijk weer te veel uit. ‘De kar’ it is!” reageert jurist Sietske Bergsma.


Waarom niet gewoon terug naar de Middeleeuwen?


Wellicht zien we vanaf volgend jaar ondernemers in deze steden met een kar als deze...


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page