top of page
dutchawakener3

Heel veel boeren zijn vertrouwen in BBB kwijt: ‘We zijn gewoon gebruikt’


Als er volgend jaar niet genoeg boeren vrijwillig stoppen, worden ze generiek afgeroomd, dreigt het kabinet. Dat betekent dat iedereen weer een klap om de oren krijgt, net als destijds met de fosfaatreductie, zei Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force in het tv-programma Ongehoord Nieuws.


Ze worden dan niet onteigend, maar via een omweg is er alsnog geen toekomst voor de boeren, merkte presentatrice Raisa Blommestijn op.

Bizarre situatie

Toen Tjeerd de Groot riep dat 50 procent van de boeren moet opkrassen met hun vee, stapten de boeren op de trekker en daar is de BBB in feite door in de Kamer gekomen, zei Van Keimpema, die er ‘heel treurig’ van wordt.


De boeren trokken ook naar Brussel om te protesteren, waarna de natuurherstelwet in de ijskast ging. Nu EU-baas Von der Leyen opnieuw is gekozen, wordt die wet er alsnog doorheen gefietst.


“Een bizarre situatie,” aldus Blommestijn.


Gebruikt en misbruikt

Van Keimpema: “De boeren hebben BBB, PVV en NSC gezien als reddingsboei en nu blijkt het een lekke skippybal te zijn.”


Heel veel boeren voelen zich gebruikt en misbruikt, voegde ze toe.


Deze week nog bleek dat de Overijsselse BBB achter plannen blijft staan voor zo’n 90 nieuwe windturbines. BBB-stemmers hoopten dat de partij zou ingrijpen. De partij zegt in een spagaat te zitten tussen verkiezingsbeloften en bestuursverantwoordelijkheid.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page