top of page
dutchawakener3

Kamer weigert debat over ‘heel griezelig document’ dat Nederland zojuist heeft ondertekend: ‘Dit sluipt er doorheen’


Afgelopen weekend is bij de VN-top in New York het Pact for the Future besproken, dat leest als een radicale, globalistische geloofsbelijdenis.


Er staat in dat we de Agenda 2030 moeten versnellen en dat we de SDG’s moeten invoeren. Er wordt ook gepleit voor de transformation of global governance.


Argentinië doet er niet aan mee en omschrijft het pact – dat in New York door ministers Schoof, Veldkamp en Klever namens Nederland is ondertekend – als een ‘totalitaire internationale agenda’.

Heel griezelig document

“Kortom, een heel griezelig document,” zei Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen in de Kamer. Hij vroeg een debat aan hierover. “We willen er als Kamer vooral over kunnen stemmen. Dat lijkt me hard nodig.”


Van Houwelingen kreeg alleen steun van BBB. Zelfs de PVV liet hem in de steek.


Dit sluipt er zomaar weer doorheen

D66-Kamerlid Paternotte zei dat het beter was geweest om dit debat voorafgaand aan de Algemene Vergadering van de VN te voeren. “Daar was ook kans voor, maar daar heeft Forum voor Democratie geen gebruik van gemaakt.”


Van Houwelingen wees Paternotte erop dat de regering een paar weken van tevoren alleen een draftversie heeft gestuurd.


Dit document heeft bindende implicaties, terwijl de Tweede Kamer er niet over heeft gestemd. Dit sluipt er dus zomaar weer doorheen. Heel jammer, aldus het Kamerlid.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page