top of page
dutchawakener3

Keiharde uithaal naar BBB: ‘Dit gaat op de kop verkeerd’


Op dit moment wordt er door de VVD en NSC een smerig spelletje gespeeld. Ze laten de BBB links beleid uitvoeren. De BBB is de feeling met de boeren aan het kwijtraken, zegt voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever in een vlog.


Hij wijst erop dat de partij een half jaar geleden bij de verkiezingen en bij het regeerakkoord zei dat boeren gewoon moeten kunnen boeren. “Dat is heel iets anders dan plafonds verlagen, afroming instellen zonder compensatie, opkoopregelingen lanceren.”


Jullie hebben ons beloofd dat jullie terug naar Brussel zouden gaan, met de vuist op tafel zouden slaan, merkt Van den Oever op.

Onzalige plannen van tafel

“Wij verwachten van jou dat die onzalige plannen van tafel gaan en dat je je BBB-minister tot de orde roept,” zegt hij tegen Caroline van der Plas.


“Het probleem is dat jullie bij de BBB niet één echte boer in de Kamer hebben zitten. Hoe is dat toch bij God mogelijk? Wij zijn de stem van de boeren en die heb je nu gehoord. Dus je weet wat je te doen staat. En zo niet, dan kom je er vanzelf achter, net zoals het CDA er in het verleden achter is gekomen.”


Waar zijn jullie toch mee bezig?

Van den Oever wijst er verder op dat er geen enkel overleg is met de boerensector. “En dat moet dan de BBB voorstellen, de boerenpartij. Waar zijn jullie toch mee bezig? Dit gaat op de kop verkeerd.”


“We zullen er vanzelf wel achter komen, want je zult toch wel niet luisteren.”

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page