top of page
dutchawakener3

Kuipers oogst kritiek: ‘Was dat niet die vent die de zorg naar de gallemiezen hielp en toen met de noorderzon vertrok?’


Oud-minister van Volksgezondheid Kuipers is niet te spreken over de voorgenomen bezuiniging van zijn opvolger Fleur Agema op de infectieziektebestrijding. Zij schreef in een Kamerbrief dat de bezuiniging een ‘grote impact’ zal hebben op de paraatheid van Nederland tijdens een pandemie.


Kuipers vindt dat ‘een buitengewoon onverstandig besluit’, zei hij tegen Nieuwsuur. “De kans op een volgende pandemie wordt alleen maar groter,” beweerde de oud-minister. Onder meer door ‘klimaatverandering’.

Naar de gallemiezen

Agema liet Nieuwsuur weten dat zij haar eigen bezuiniging ook ‘onwenselijk’ vindt en daarom zoekt naar ‘alternatieve financiering’. “We zijn dan ook niet per direct gestopt met het programma,” licht ze toe op sociale media. “(Pandemische) paraatheid vormt een noodzakelijk onderdeel van onze zorg.”


Kuipers oogst felle kritiek met zijn uitspraken. “Ernst Kuipers? Was dat niet die vent die de zorg naar de gallemiezen hielp en toen met de noorderzon vertrok?” vraagt journalist en BVNL-beleidsmedewerker Vala van den Boomen.


Dikbetaald baantje

Rob Legeland van de raad van toezicht van Ongehoord Nederland voegt toe: “Deze oud-minister verliet het kabinet-Rutte voortijdig omdat hij elders een dikbetaald lucratief baantje voor zichzelf kon bemachtigen.”

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page