top of page
dutchawakener3

Marianne Zwagerman haalt fel uit naar oud-minister Kuipers: ‘Ik ga niet over tribunalen beginnen, maar…’


Oud-minister Ernst Kuipers is niet te spreken over de voorgenomen bezuiniging van zijn opvolger Fleur Agema (PVV) op de infectieziektebestrijding. Die bezuiniging heeft volgens hem gevolgen voor de voorbereiding op een nieuwe pandemie, zei hij in Nieuwsuur.


Columnist en podcastmaker Marianne Zwagerman reageert woedend op de kritiek van Kuipers. “Er is niet eerder een minister geweest die op zo’n schandelijke manier z’n post heeft verlaten na de rol die hij überhaupt al heeft gehad in de coronacrisis,” foeterde Zwagerman.

Heel stevig en met consequenties

Ze merkte op dat hij van de ene op de andere dag z’n spullen liet vallen en voor een dikbetaalde baan naar Singapore vertrok, zonder ook nog even eerlijk te vertellen wat hij dan ging doen.


“Ik ga hier niet over tribunalen beginnen, maar er zijn nog steeds wel wat mensen binnen de coronacrisis die voor hun handelen echt eens een keer minimaal onder ede gehoord moeten worden in de Tweede Kamer,” benadrukte Zwagerman. “En dan heel stevig en met consequenties.”


Gore moed

En daar hoort deze meneer bij. En deze meneer heeft de gore moed om in Nieuwsuur kritiek te gaan zitten leveren op Fleur Agema als het gaat om de pandemische paraatheid, aldus Zwagerman, die toevoegde dat ze het item niet uit heeft kunnen kijken. “Ik verdroeg het gewoon niet.”


Telegraaf-journalist Wierd Duk wijst erop dat het een ongeschreven regel is dat oud-ministers hun opvolgers niet dwarszitten. “dat gebeurt nu – met de PVV in het kabinet – volop wel. Rijklinks-liberaal Nederland denkt dat de macht haar automatisch toekomt. Die macht moeten afstaan beschouwen zij als een affront.”

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page