top of page
dutchawakener3

Mark is van mening dat de rechtbank Brussel ‘geen rechtsmacht heeft’ om zich over deze zaak tegen hem te buigen


Volgende week dient de rechtszaak tegen Rutte en de NAVO in Brussel. De oud-premier is van mening dat de rechtbank in Brussel geen rechtsmacht zou hebben om zich over deze zaak te buigen, omdat hij nog in Nederland staat ingeschreven.


Juridisch adviseur Karim Aachboun, die de zaak heeft aangespannen, is van mening dat de rechtbank in Brussel wél rechtsmacht heeft over deze zaak, aangezien Rutte met ingang van 1 oktober in Brussel gaat wonen.


Functie elders

De ex-premier beroept zich bij dit kort geding bovendien op immuniteit. Ondertussen heeft zijn Belgische advocaat bij de rechtbank tientallen documenten ingediend. De NAVO weigert stukken bij de rechtbank in te dienen.


Aachboun: “Rutte hoort geen functie bij de NAVO te krijgen, maar een functie elders.”


Nog een extra argument

Donderdag geeft hij zijn motivering door aan de rechtbank. Hij heeft nog een extra argument dat ervoor moet zorgen dat zijn vordering wordt toegewezen, dat hij later bekend zal maken, omdat ‘het adviseursteam van Rutte meekijkt’.


Aachboun heeft besloten Rutte juridisch aan te pakken ‘voor het leed dat hij miljoenen Nederlanders heeft aangedaan’, onder meer vanwege de toeslagenaffaire. Hij heeft in Nederland twee procedures lopen tegen Rutte en wil via dit kort geding vermijden dat de oud-premier als NAVO-topman immuniteit zou genieten.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page