top of page
dutchawakener3

Mens en DierThierry Baudet rukt ‘kabinet-Rutte V’ aan flarden: ‘Geert, wat is er met je gebeurd, man?’


Schoof is Rutte V, zei FVD-leider Thierry Baudet tijdens de Algemene Beschouwingen. “Over vrijwel de hele linie zien we gewoon voortzetting van het beleid van de afgelopen 14 jaar.”


Baudet somde op: het klimaatbeleid gaat door, de boeren moeten krimpen, de oorlog in Oekraïne gaat door, er komen geen echte referenda, geen door de bevolking gekozen burgemeesters, er komt geen sanering van de NPO, de genderindoctrinatie zal blijven, evenals de geslachtsoperaties, hormoonblokkers voor pubers en de chemische castraties.

Wat een verbijsterende gang van zaken

En dan de grote nummer 1-reden dat het leven steeds onbetaalbaarder wordt en dat onze hele economie langzaam de afgrond in duikt, de obsessie met klimaat en CO2: ook op dat gebied zal de koers die door Ruttes regering is ingezet, helaas gewoon doorgaan, zei Baudet. Sterker nog: het kabinet gooit de klimaatopgave ten opzichte van vorig jaar met tientallen procenten omhoog.


Hij wees erop dat PVV-leider Wilders, die in de zomer met ‘zijn nieuwe vriendje’ Zelensky op de foto ging, op een aantal fundamentele punten van standpunt is veranderd. Er is niet langer een pleidooi voor Nexit. Wilders wil ook de gulden niet langer terug. De onderbouwing die hij ervoor geeft, is dat er geen draagvlak voor is. “Is hij nu ook opeens superenthousiast over de islam, omdat hij heeft ontdekt dat er 2 miljard moslims op aarde zijn? Wat een verbijsterende gang van zaken,” aldus Baudet.


Zeer teleurstellend

“Geert, wat is er met je gebeurd, man?” vroeg hij.


Baudet kan er met zijn verstand niet bij dat partijen als BBB en PVV akkoord zijn gegaan met minder industrie en minder boeren. “Ik vind het zeer teleurstellend.”

0 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page