top of page
dutchawakener3

Nog meer onthullende ontdekkingen over bijwerkingencentrum Lareb: ‘Dit is niet best’


Bij het Lareb zijn per 100.000 vaccinaties 1300 meldingen van bijwerkingen binnengekomen. Dat betekent dat meer dan 1 op de 100 bijwerkingen heeft gemeld. Dat is bizar, zei data-analist Wouter Aukema in De Nieuwe Wereld.


Hij deed een onthullende ontdekking: veel meldingen na de coronavaccinaties verdwijnen, maar liefst 40 procent van de serieuze meldingen.

Dat is niet best

Na zijn interview met De Nieuwe Wereld deed hij nog een verontrustende ontdekking: 70 procent van de meldingen die als serieus geclassificeerd hadden moeten worden, is door het Lareb als NIET serieus doorgezet naar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Al die meldingen zijn dus verkeerd geclassificeerd. “En dat is niet best.”


Aukema kwam bijvoorbeeld meldingen tegen uit Nederland over een gescheurde slagader na vaccinatie. Die zouden als serieus moeten zijn aangemerkt, maar dat is dus niet zo.

Verschrikkelijk fout

“Hoe kan het nou dat dat zo verschrikkelijk fout is gegaan in Nederland? Dan vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat je van de vaccins kunt zeggen als overheid dat de meeste bijwerkingen mild van aard zijn en snel voorbijgaand en dat die vaccins safe and effective zijn, wanneer je twee derde fout classificeert als niet serieus. Daar maak ik mij ernstig zorgen over.”


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page