top of page
dutchawakener3

Onderzoekers treffen ‘hele gekke dingen’ aan in CBS-data, zo gek dat elke journalist en medewerker erop aan zou moeten slaan


In de podcast Op z’n Kop van Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen vertelden onderzoeker Bram Bakker en professor Ronald Meester dat zij vreemde zaken aantroffen in de CBS-data tijdens hun onderzoek naar oversterfte. Zo vreemd dat elke journalist en CBS-medewerker erop aan zou moeten slaan.


Het omgekeerde gebeurde: het CBS weigert met de onderzoekers in gesprek te gaan en weigerde commentaar te leveren in Op z’n Kop.


In de data zitten een paar ‘hele gekke dingen’, waaronder een ‘hele bijzondere, extreem verhoogde sterfte’ bij de óngevaccineerden, terwijl er bij de ongevaccineerden in de vaccinatieperiode helemaal niets bijzonders gebeurt.

Dit kan niet kloppen

“Als je daar extreem verhoogde sterfte ziet, dan weet je al: hier is iets aan de hand,” zei Bakker. “We hebben hele sterke aanwijzingen dat er met die vaccinatiedata iets niet goed is gegaan, en dan met name dat bepaalde mensen – we weten niet hoeveel – mogelijk wel gevaccineerd zijn, kort daarna zijn gestorven, maar om wat voor reden dan ook niet in de vaccinatiedatabase terecht zijn gekomen.”


Als dat zo is, heeft dat alle analyses verstoord. “Dit kan niet kloppen.”


Schonere lucht

En wat schrijft wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans? Waarschijnlijk zorgde schonere lucht ervoor dat er bij gevaccineerden veel minder sterfte was dan normaal. Het staat er echt. Hij deelde zijn artikel op X, maar heeft de reacties uitgezet.


Zwagerman: “Weet je nog? De geprikten mochten toen wel naar binnen, lekker allemaal bij elkaar in de schone lucht, maar wij moesten buiten blijven in de vuile buitenlucht waar de virussen rondgingen.”

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page