top of page
dutchawakener3

Opmerkelijke draai PVV-minister Klever: ze wil niet minder, maar méér geld voor ontwikkelingshulp


PVV-minister Klever van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp heeft bij de begrotingsonderhandelingen geprobeerd een bezuiniging op ontwikkelingshulp tegen te houden.


Klever wilde meer geld voor het ontwikkelingsbudget, maar dat is niet gelukt. Het pleidooi is opvallend, want de PVV pleit al jaren voor drastisch snijden in het budget. Bij haar aantreden was Klever uitgesproken voorstander van het verlagen van de budgetten.


Opmerkelijke draai

Forum voor Democratie spreekt van een ‘opmerkelijke draai’ van de PVV-minister. “Wat FVD betreft zet het kabinet de geplande bezuinigingen wél voort. Idealiter stopt Nederland zelfs volledig met geld spenderen aan ontwikkelingshulp – met eventuele uitzondering van noodhulp voor getroffen regio’s bij humanitaire rampen,” aldus de partij.


“Zijn er hier wellicht PVV-kiezers die het fijn vinden dat een PVV-minister zich hard maakt binnen het kabinet voor meer geld naar ontwikkelingshulp?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen op X. “Heeft u wellicht daarom op de PVV gestemd? Of de volgende keer toch maar FVD stemmen misschien?”


Niet minder, maar méér

Ook voorzitter van de raad van toezicht van Ongehoord Nederland Rob Legeland vraagt wie PVV gestemd heeft met de bedoeling om de overheid niet minder, maar méér geld aan ontwikkelingshulp te laten besteden.

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page