top of page
dutchawakener3

Opmerking Frans Timmermans over ‘eerlijk delen’ schiet bij velen in het verkeerde keelgat


Met de keuze om te bezuinigen en tegelijkertijd de lasten op vermogen te verlichten, draait het kabinet volgens GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans de klok terug.


Hij zei tijdens de Binnenhoflezing dat zijn partij meer financiële ruimte kan vrijspelen door juist een grotere bijdrage te vragen van miljonairs en van bedrijven en hun aandeelhouders.


Op X zette hij zijn woorden kracht bij: “Tijd dat werkende mensen opeisen waar ze recht op hebben en de rijkste Nederlanders eerlijk gaan bijdragen. Eerlijk delen. Zo verkleinen we de tweedeling en maken we een einde aan de onrechtvaardigheid dat hardwerkende mensen hun rekeningen niet kunnen betalen.”


Ga fietsen

Betekent dit dat hij een deel van zijn riante inkomen, om maar te zwijgen over zijn exorbitante salaris als Europees Commissaris, eerlijk zal delen met de hardwerkende Nederlander?


Timmermans krijgt bakken kritiek over zich heen. “Dat de hardwerkende Nederlanders hun rekeningen niet (meer) kunnen betalen heeft twee belangrijke oorzaken: hoge belastingen en premies (waar ze verdomd weinig van terugzien anders dan een ronduit vijandige overheid) en de inflatoire financiering van de achterlijke coronamaatregelen,” merkt advocaat Bart Maes op.


“Wat overblijft geven we uit aan ‘vluchtelingen’ en Oekraïne. Uw partij was ten aanzien van al deze dossiers een prominente beleidsbepaler,” benadrukt Maes. “Met je eerlijk delen. Ga fietsen.”

Eerlijk stelen

Financieel expert Ab Flipse vult aan: “Rot op. Ga fietsen.”


“Eerlijk stelen. Zo verkleinen we de tweedeling en maken we iedereen armer, en jagen we productieve mensen weg uit dit land,” zegt Bart Burggraaf, die kandidaat-Europarlementariër was voor BVNL.


“Die hardwerkende mensen kunnen hun rekening niet betalen door jullie, Frans. Door de verstikkende werking van al die belasting, regulering en inflatie. Maar het is natuurlijk best handig om in een land met krankzinnige belastingdruk te beweren dat er te weinig belasting wordt geheven en dat rijke mensen daarvan de schuld zijn.”

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page