top of page
dutchawakener3

RIVM adviseerde begin 2021 kwetsbare ouderen NIET te vaccineren, want daar zouden ze wel eens aan kunnen overlijden...


Er is een interne e-mail van het RIVM opgedoken die dateert van 18 januari 2021, vlak na het begin van de prikcampagne.


In de e-mail schrijft een medewerker van het RIVM: ‘Ik zat nog even na te denken over de heftige bijwerkingen na COVID-vaccinatie bij verpleeghuisbewoners met COVID in de voorgeschiedenis. Dit is wellicht ook niet zo verwonderlijk gezien het feit dat de tweede COVID-vaccinatie ook heftigere reacties geeft dan de eerste. Een eerste vaccinatie na een COVID-infectie zal dus waarschijnlijk ook heftigere reacties geven. Maar des te belangrijker denk ik dat er goed gekeken wordt wie er wel en niet het vaccin moet krijgen in verband met frailty en overlijden. Als de COVID-infectie de mensen behoorlijk heeft verzwakt, is een vaccinatie misschien niet zo’n goed idee’.


Het antwoord: ‘Helemaal eens. Maar de waarschuwing voor frailty doen we hopelijk in Nederland al beter dan [zwartgelakt]. In ieder geval hebben de koepels een eerste alert gekregen afgelopen zaterdag’.

Dor hout

Het RIVM adviseerde in 2021 kwetsbare verzwakte ouderen in verpleeghuizen niet te vaccineren, want daar zouden ze wel eens aan kunnen overlijden, resumeert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.


“Het RIVM was best heel zuinig op jouw dor hout. Zo zuinig dat het misschien beter was om ze maar niet te vaccineren. Ze zouden er maar dood aan gaan. Dit is Kafka in de praktijk,” zegt neuroloog Jan Bonte naar aanleiding van de geopenbaarde e-mail tegen columnist Marianne Zwagerman.


Eén van de zwartste maanden uit de geschiedenis

Zwagerman: “Ja, zo kennen we Hugo weer. Zuinig zijn op de oudjes. Die hoeven niet te dansen met Janssen.”


En wat gebeurde er korte tijd na het versturen van de e-mail? In zorgcentrum Huis ter Wijck, onderdeel van de Viva! Zorggroep, overleden 31 bewoners bij een ‘corona-uitbraak’. Viva! Zorggroep sprak van ‘één van de zwartste maanden uit de geschiedenis’.

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page