top of page
dutchawakener3

Rob Jetten maakt het wel heel bont in de Kamer: ‘Dit is echt bij de beesten af’


Ik denk dat we kunnen constateren dat de immigratie van de afgelopen 50 jaar naar Europa over het algemeen een mislukking is geweest, zei FVD-leider Thierry Baudet donderdag in de Tweede Kamer.


Over het algemeen bezien is het gewoon een drama geweest. Dat wordt niet minder naarmate de generaties voortschrijden, maar eerder meer. Het wordt eerder erger. Je hebt nu meer gettovorming dan 30 jaar geleden. Je hebt meer islamisme onder de derde generatie dan onder de eerste generatie, zei Baudet.


“Moeten we als Europa en als Nederland niet zeggen: jongens we hebben ons gigantisch vergist?” vroeg hij.

Dat is niet waar

D66-partijleider Rob Jetten zei vervolgens dat Baudet zelf ook een nakomeling is van migranten naar dit land.


“Dat is niet waar,” reageerde Baudet. Ik ben voor meer dan 98 procent blank. Ik heb dat genetisch laten checken en dat is gewoon zo.”

Uit Frankrijk en Indonesië inderdaad, beet Jetten hem toe.


Onjuist en laag

“Dit is echt bij de beesten af. Wat je ook van Baudet vindt, om zijn voorouders af te schilderen als ‘migranten’ uit Indonesië zoals Jetten doet, is onjuist en laag,” reageert de Federatie Indische Nederlanders.


“Indische Nederlanders zijn etnische Nederlanders met familiegeschiedenis in het voormalig Nederlands-Indië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en Bersiap werden deze Nederlanders door Indonesië vervolgd om hun Nederlandse achtergrond. Duizenden Nederlanders werden daarbij gruwelijk vermoord. Jetten weet dit, maar doet het toch.”


De federatie wijst erop dat toenmalig fractievoorzitter van D66 Pechtold in 2017 ook ‘dit soort Indo-haat’ uitventte.

0 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page