top of page
dutchawakener3

Rotterdam heeft met de benoeming van Carola Schouten een gevaarlijk paard van Troje binnengehaald


Donderdag was in Rotterdam de eerste gemeenteraadsvergadering onder het voorzitterschap van burgemeester Carola Schouten. Eerder deze maand werd ze in de raadszaal van het Rotterdamse stadhuis geïnstalleerd.


Met de benoeming van Carola heeft Rotterdam een gevaarlijk paard van Troje binnengehaald, schrijft Simon van Gelder voor het blad Gezond Verstand.


Ze is verbonden aan het familiebedrijf Schouten Food, dat in 50 landen actief is en gespecialiseerd in namaakvoedsel, genetisch gemanipuleerde vlees- en visvervangers op basis van plantaardige eiwitten.


15-minutensteden

Grote afnemers van Schouten Food zijn Jumbo en Albert Heijn. Het bedrijf draagt bij aan de doelstellingen van het WEF en Agenda 2030. Alles wat lekker en gezond is, moet van tafel, aldus Van Gelder.


Schoutens evenknieën Halsema en Dijksma zijn verzot op 15-minutensteden en de bijbehorende dwang. De narigheid voor de burgers die Carola in Rotterdam gaat brengen, lijkt voorspelbaar op grond van ervaringen met haar geestverwanten, zegt Van Gelder, die pleit voor gekozen burgemeesters. In een beter functionerende democratie zou Carola het volgens hem nooit zo ver hebben geschopt.


“Voor veel waarnemers staat vast dat Carola met haar nieuwe baan is beloond voor haar vlijtige medewerking bij het uitrollen van Agenda 2030.”


Food Hubs

Eerder bleek uit antwoorden op Kamervragen dat Schouten betrokken is (geweest) bij initiatieven en/of heeft deelgenomen aan bijeenkomsten georganiseerd door het WEF.


Ze feliciteerde het WEF met de Food Hubs:

Begin 2021 werd bekend dat Nederland het centrum gaat vormen voor wereldwijde voedselinnovatie met het Global Coordinating Secretariat (GCS) in Wageningen. Dat maakte toenmalig premier Rutte tijdens een bijeenkomst van het WEF bekend.


Het GCS maakt onderdeel uit van het voedselsysteem-initiatief van het WEF om ‘innovaties en nieuwe technologieën in de voedselketen aan te jagen’ die bijdragen aan ‘de mondiale voedselzekerheid’.


Toenmalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Schouten reageerde: “De Nederlandse agrifood-, tuinbouw- en veredelingssectoren zijn wereldspelers als het gaat om kennis en technieken voor het duurzaam produceren en verwerken van voedsel. Die kennis en innovatie gaat al de wereld over, denk bijvoorbeeld aan het bedrijf East-West Seed van Simon Groot dat miljoenen kleine boeren voorziet van goed zaaigoed. Met FoodValley als Europese Food Hub in de WEF en het Global Coordinating Secretariat in Nederland kunnen we die kennis en kunde nog veel meer delen met de wereld.”

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page