top of page
dutchawakener3

Terwijl RIVM waarschuwde dat Janssen-vaccin ‘een serieuze bijwerking bij jongeren heeft’ bleef Hugo het promoten...


In de geopenbaarde documenten van het Robert Koch-Institut (RKI), het Duitse RIVM, staat ook veel informatie over de coronavaccins, waaronder de AstraZeneca-prik.


Het RKI had geen flauw idee of het vaccin werkte, de effectiviteit bleek laag, er waren veel gevallen van bijwerkingen zoals trombose, niemand wilde het vaccin, het vaccineren werd stilgelegd en vervolgens werd AstraZeneca ‘gedoneerd’ aan Afrikaanse landen.

Let op zorgvuldige informed consent

In Nederland is het niet veel beter gesteld. Een medewerker van het RIVM waarschuwde op 14 juni 2021 in een interne e-mail over een overleg met het ministerie van VWS dat het Janssen-vaccin ‘een serieuze bijwerking bij jongeren heeft’. ‘Let op zorgvuldige informed consent’, schreef de medewerker in de mail, die boven water is gehaald door data-analist Cees van den Bos.


En wat deed toenmalig coronaminister Hugo de Jonge? Een week later zei hij tegen de pers dat het Janssen-vaccin ‘ideaal is voor een zomer vol festivals’. In juli 2021 zei hij nog steeds achter dansen met Janssen te staan.

Veroordeeld

Nederland kocht extra Janssen-vaccins op, omdat anders de contracten met de vaccinmakers opengebroken en heronderhandeld moesten worden.


Eind 2021 werd De Jonge veroordeeld voor de onjuiste, eenzijdige en te rooskleurige campagne voor de ‘dansen met Janssen’-campagne, waarmee jongeren met valse informatie verleid werden een vaccin te nemen.

29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page