top of page
dutchawakener3

‘Waanzin!’ Zoveel houden asielzoekers over voor luxe uitgaven!


De PVV is tegen het laten werken van asielzoekers tijdens hun procedure vanwege de aanzuigende werking. Volgens de partij moeten asielzoekers terugkeren naar de veilige landen waar ze vandaan komen.


“Het is absurd dat asielzoekers na zes maanden gewoon betaald werk mogen verrichten en slechts een schrikbarend laag bedrag moeten afstaan aan het COA,” zei Tweede Kamerlid Maikel Boon in de Kamer.


Hij nam zelf contact op met het COA, dat aangaf dat het maximumbedrag dat een alleenstaande asielzoeker moet bijdragen slechts 216,50 euro per maand is.

Wat een bedrag

“Dus een asielzoeker zonder vaste lasten die 1500 euro per maand verdient, houdt daar 1283,50 euro aan over,” merkte Boon op.


“1283,50 euro per maand om uit te geven aan luxe. Wat een bedrag,” vervolgde het Kamerlid. “Ik ken maar heel weinig Nederlanders die na aftrek van al hun vaste lasten zo’n bedrag overhouden.”


Absoluut onaanvaardbaar

“Dit is absurd. Asielzoekers hoeven zich geen zorgen te maken over hun huur, zorgverzekering, eigen risico, elektriciteitsrekening of gemeentelijke lasten. Ze krijgen alles cadeau van de overheid.”


De PVV vindt dit absoluut onaanvaardbaar. “Het is oneerlijk en ik kan dit niet uitleggen aan hardwerkende Nederlanders die aan het eind van de maand na het betalen van al hun vaste lasten nauwelijks tot niets overhouden,” zei Boon.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page