top of page
dutchawakener3

‘Waarom heeft geen enkele MSM-journalist vragen aan Marion Koopmans geadresseerd aangaande deze beerput?’


Microbioloog Rogier Louwen werd in 2022 ontslagen door het Erasmus MC na wetenschappelijk onderbouwde kritiek op de PCR-test en coronavaccinaties. Het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) heeft nu in een advies aan het ziekenhuis geoordeeld dat Louwen zich NIET schuldig heeft gemaakt aan schendingen van de wetenschappelijke integriteit, bericht Erasmus Magazine.


Zijn voormalige collega Maarten Fornerod noemt het ten onrechte publiekelijk worden beschuldigd van schending van wetenschappelijke integriteit zo’n beetje het ergste wat een wetenschapper kan overkomen. “Ik hecht eraan te benadrukken dat er vanuit ex-collega’s veel behoefte is aan volledig eerherstel van Rogier.”


In dit verhaal is een opmerkelijke rol weggelegd voor viroloog Marion Koopmans, ook van het Erasmus MC. Toen Louwen zijn ontslag aanvocht bij de rechter, bleek dat Koopmans een document had toegevoegd om hem te diskwalificeren.


Een paar uur voor de rechtszaak

Saillant detail: dat gebeurde een paar uur voor de rechtszaak begon. In dat document stonden volgens dr. Louwen dingen die niet kloppen. Eerst kreeg hij zijn ontslagbrief en later volgde dit document.


Om de ernst van de situatie tijdens het proces aan te geven, meldt Louwen dat hij zich genoodzaakt heeft gezien twee keer aangifte te doen bij de politie.


Na zijn ontslag werden vijf klachten ingediend over een preprint en een paper over de betrouwbaarheid van de PCR-test, waarvan Louwen één van de auteurs is. Volgens de klager had hij zich bij de onderzoeken voor die artikelen niet wetenschappelijk integer gedragen.


Wetenschappelijke beerput

De Commissie Wetenschappelijke Integriteit (CWI) van het Erasmus MC onderzocht de klachten en oordeelde dat Louwen de wetenschappelijke integriteit niet had nageleefd, dat hij dat bewust had gedaan en dat zijn handelen mogelijk een groot effect zou hebben op het vertrouwen in de wetenschap. Daarop stapte hij naar het LOWI.


Louwen voegt op X toe: “Dat de klager uit de procedure is gezet vanwege wangedrag, de vertrouwelijkheid heeft geschonden tijdens het LOWI-proces, samenwerkt met de afdeling virologie en het bestuur dit allemaal best lijkt te vinden, blijft onderbelicht.”


Het X-account De nachtzusters, dat wordt beheerd door twee verpleegkundigen, stelt de vraag: “Iemand enig idee waarom geen enkele MSM-journalist vragen aan Koopmans heeft geadresseerd aangaande deze wetenschappelijke beerput?”


0 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page