top of page
dutchawakener3

‘We lopen een verschrikkelijke val in, een Europese nachtmerrie’


Ex-bankier Mario Draghi schrijft in een ‘langverwacht’ rapport dat er grote investeringen nodig zijn om de economie te digitaliseren, ‘schoner’ te maken en de defensiecapaciteit te vergroten.


Hij heeft het over 5 procent van het bbp van de EU. Dat zijn niveaus die we voor het laatst hebben gezien in de jaren zestig en zeventig. Ter vergelijking: het Marshallplan, na de Tweede Wereldoorlog, bedroeg jaarlijks ongeveer 1 tot 2 procent van het bbp.


Dit is echt niet waar we voor gekozen hebben

De technocraat roept nadrukkelijk op om ‘regelmatig’ gemeenschappelijke schulden uit te geven en ook geeft hij als suggestie mee om de terugbetaling van het coronaherstelfonds uit te stellen. Bovendien zinspeelt hij op nieuwe EU-belastingen.


“We lopen een verschrikkelijke val in, lieve mensen. Een Europese nachtmerrie,” waarschuwt columnist Marianne Zwagerman.


“Dit is echt niet waar we voor gekozen hebben in juni,” benadrukt ze.


In groot geheim geschreven

Monetair econoom Lex Hoogduin merkt op: “Daarom heeft men het rapport maar even over de EU-verkiezingen heen getild en in groot geheim (zeker voor EU-begrip) geschreven.”


Ironisch genoeg valt op de website van de Rijksoverheid te lezen: ‘De Europese Unie brengt Nederland veel welvaart en economisch voordeel. Ook is de EU hard nodig om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te gaan’.


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page