top of page
dutchawakener3

WHO waarschuwt voor ‘nieuwe variant’ van vogelgriep die ‘is overgesprongen’ op mensen en ‘grote impact’ kan hebben...


Een nieuwe variant van vogelgriep is overgesprongen op mensen, waarschuwt de WHO. Volgens de organisatie kan deze variant ‘een grote impact’ hebben op de volksgezondheid.


In Mexico is een man overleden die de variant onder de leden had. Althans: hij testte positief. Volgens de WHO is de zogeheten H5N2-variant eerder al aangetroffen bij Mexicaans pluimvee.


Zes weken geleden

De man was voor zover bekend niet recent in contact gekomen met pluimvee of andere dieren. Het ministerie van Volksgezondheid schrijft in een verklaring dat de man diverse onderliggende aandoeningen had, zoals chronisch nierfalen, diabetes en hoge bloeddruk. De man is overigens zes weken geleden al overleden.


De WHO benadrukt wel dat het risico op een besmetting met de vogelgriepvariant klein is.

Lab

In maart maakte de Mexicaanse regering melding van een uitbraak van H5N2 binnen een familie die afgezonderd woont in de westelijke staat Michoacan.


Eerder wees onderzoek van de McCullough Foundation erop dat een andere variant, H5N1 type 2.3.4.4b, mogelijk afkomstig is uit een lab. Volgens arts Peter McCullough wordt vogelgriep in stelling gebracht als Ziekte X.

Ze willen elke koe in Amerika nu wekelijks gaan testen op vogelgriep. Om je een idee te geven: er zijn zo’n 40 miljoen koeien in de Verenigde Staten.


13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page