top of page
dutchawakener3

Woede om ‘waardeloos’ rapport over covidprikken en oversterfte: ‘Dit kan toch niet?!’


Het Nivel heeft het rapport dat het op 2 september publiceerde over verschillen in oversterfte tijdens de COVID-19-pandemie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden op ‘enkele punten’ aangepast en opnieuw gepubliceerd.


Dit is gebeurd naar aanleiding van inhoudelijke reacties op de eerste versie van het rapport, waaruit bleek dat er een rekenfout is gemaakt bij de groep ongevaccineerden. Volgens het Nivel heeft deze fout geen invloed op de conclusie van het onderzoek en die blijft dan ook ongewijzigd.


De conclusie die het Nivel trekt is dat er bij gevaccineerden over het algemeen sprake was van ondersterfte en bij ongevaccineerden van oversterfte. Wel is de conclusie nu ‘voorzichtiger’ geformuleerd.


Wat een schande

Het regent boze reacties. Het Nivel gooit zich hiermee van de regen in de drup, zegt data-analist Wouter Aukema. “Het had er beter aan gedaan om dit mislukte ‘onderzoek’ offline te houden. Wat weer een blunder van de NCTV.”


“Kan toch niet dat Nivel en geldverstrekker ZonMw hiermee wegkomen?! Een waardeloos rapport gewoon opnieuw uitbrengen met een wat meer omfloerste omschrijving van de conclusie, die blijkbaar al vooraf vaststond. Wat een schande,” fulmineert columnist Marianne Zwagerman.


“De Nivel-poep was dus poep. Dat zouden ze iets ruimhartiger op mogen schrijven,” voegt ze toe.

Van kwaad tot erger

Volgens Maurice de Hond, die het instituut wees op de rekenfout, moet het herziene rapport de titel ‘Van kwaad tot erger’ krijgen. Zo staat in de nieuwe versie dat van de groep ongevaccineerden tussen 76 tot 80 jaar in 12 maanden 37 procent (!) overleden zou zijn.

De Hond: “Hoeveel ridiculer wil je het hebben.”


“Wie van jullie herkent dit beeld, dat bijna de helft van de ongevaccineerden overleden was, bij een vaccinatiepercentage van rond de 90 procent?” vraagt statisticus Herman Steigstra. “Wetenschappers kunnen dit kennelijk zonder blikken of blozen opschrijven. Bijna de helft dood!”


“Van kwaad tot erger,” zegt ook Steigstra. “Echt verschrikkelijk.”


Oud-Europarlementariër Rob Roos:

Wonderelixer

Journalist Vala van den Boomen resumeert: “Dus: de data zijn – inderdaad – onvolledig, de gebrekkige data die er zijn zijn – inderdaad – niet gecorrigeerd voor allerlei belangrijke factoren en dus – inderdaad – sterk vervuild, we hebben – inderdaad – geen goed beeld van wie gevaccineerd en ongevaccineerd is en we weten – inderdaad – niet wie waaraan/waarmee/waardoor is gestorven.


Dus we kunnen – inderdaad – concluderen dat we niks kunnen concluderen over de magische werking van het wonderelixer dat ervoor zorgde dat mensen niet alleen niet aan Covid, maar helemaal nergens meer aan doodgingen. Maar de conclusie van Nivel blijft hetzelfde. Tja, dat viel – inderdaad – te verwachten.”

1 weergave0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page