top of page
dutchawakener3

‘Zorgelijk’: Kamerlid geeft opsomming van moties die regering weigerde uit te voeren sinds 6 december


Tweede Kamerlid Diederik van Dijk (SGP) gaf dinsdag een opsomming van moties die de regering sinds het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer weigerde uit te voeren.


“Diep in de blessuretijd van dit demissionaire kabinet weigert minister Dijkstra om een aangenomen motie van deze Kamer uit te voeren. Waarom?” zei hij.

Terugkerend patroon

Het niet willen uitvoeren van moties is sinds het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer op 6 december helaas een terugkerend patroon gebleken, merkte Van Dijk op.


Minister Adema weigerde reeds op voorhand een motie over de mestderogatie uit te voeren, minister Weerwind weigerde de aangenomen motie uit te voeren over het intrekken van de verruiming van de Transgenderwet, minister Dijkstra weigerde een aangenomen motie over een onderzoek naar oversterfte uit te voeren, minister Schouten weigerde op voorhand een motie over pensioenen uit te voeren en premier Rutte riep bij een Oekraïnemotie: als u echt wil dat ik die uitvoer, dan is het hele kabinet weg, somde het Kamerlid op.


Zorgelijk

“Een aangenomen Kamermotie markeert de politieke werkelijkheid van dat moment. Een kabinet dat reeds zijn ontslag heeft ingediend, past bescheidenheid. Door moties geregeld naast zich neer te leggen, erodeert de demissionaire status van het kabinet. De SGP vindt dat zorgelijk,” zei hij.


“Door deze Kamermotie naast zich neer te leggen, regeert minister Dijkstra over haar graf heen. De SGP wil de minister er daarom toe oproepen om op haar schreden terug te keren.”

1 weergave0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page